Prikaži kategorije
Domov / Video / VIDEO: Rover 75 še vedno prepriča!
AVTOBLOG-rover-75-regular-cars (2)

VIDEO: Rover 75 še vedno prepriča!


Rover 75 je svetu poznan kot ”prestižno” britansko vozilo, presenetljivo pa je bil zasnovan na arhitekturi BMW serije tri.

Kljub temu, da so rabljeni primerki Roverja 75 dandanes  že pošteno v letih, je ob izidu veljal za izjemno vozilo, kar nekaj medijev pa mu je takrat namenilo tudi številna priznanja.

AVTOBLOG-rover-75-regular-cars (3)

RegularCars je prepoznaven kanal na portalu Youtube, ki bo v naslednjem mesecu in pol testiral običajna vozila na zapuščenem vojaškem letališču v Essexu. V prvi epizodi so se lotili Roverja 75, že tako na začetku videoposnetka pa je predstavnik povedal, da se mu vožnja zdi podobna kot v manjšem ameriškem vozilu, le, da je pri tem vozilu vse bolj prefinjeno, vodljivost pa bolj natančna. Navdušen je bil tudi nad udobjem, pravim lesom na armaturni plošči in analogno uro.

Rover 75 ima sicer enako arhitekturo kot BMW serije 3 enakega letnika, njegova največja tekmeca pa sta bila Audi A4 in Mercedes-Benz C razreda.

Primerek iz video posnetka ima vgrajen 1,8-litrski bencinski motor s turbinskim polnilnikom, ki razvije 150 ”konjev” in 215 nevtonmetrov navora. V teoriji je takrat stotico dosegel v 9,1 sekunde z ročnim menjalnikom, samodejni pa je za isto pospeševanje potreboval približno pol sekunde več.

AVTOBLOG-rover-75-regular-cars (5)

Omenjeni Rover 75 še ni prenovljen, kar pomeni, da ima drugačen komplet odbijačev, masko, stranska ogledala, žaromete in merilnike, v prenovljeni različici pa je bilo potnikom na zadnji klopi namenjeno tudi več prostora. 

AVTOBLOG-rover-75-regular-cars (4)

Zanimivo je tudi to, da je lastnik omenjenega primerka le-tega dobil za nizko ceno in z zelo malo prevoženimi kilometri!

 

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
progressive.ua

https://progressive.ua

Этот полезный сайт со статьями про доверительное управление.