Prikaži kategorije
Domov / Novice / Vinjena voznica in 7 potnikov v Corsi iz Krškega proti Ljubljani!
Opel Corsa 2

Vinjena voznica in 7 potnikov v Corsi iz Krškega proti Ljubljani!


V noči na soboto so krški policisti obravnavali neprijeten dogodek, ko je mladoletna voznica v vinjenem stanju ignorirala sirene policistov in se priključila odseku avtocestne povezave v smeri Ljubljane.

Dogajanje se je pričelo že na regionalni cesti med Pobočjem in Malim Mraševim, ko so policisti skušali zaustaviti voznico v Opel Corsi, vendar voznica znakov ni upoštevala. S hitrostjo, višjo od dovoljene, je v Drnovem zapeljala na avtocesto v smeri Ljubljane. Tam so policisti uspeli zaustaviti vozilo in voznici odredili preizkus alkoholiziranosti. “Napihala” je kar 0,52 miligrama alkohola (1,08 g/kg), med preizkusom pa so ugotovili, da je voznica prevažala še sedem potnikov. Vozilo je imelo pritrjene tudi registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, kar še dodatno bremeni voznico. Vozilo so policisti zasegli ter informacije o dogodku poslali na sodišče.

Opel Corsa

Najbolj impresiven podatek pa je ta, da se je v Opel Corso stisnilo kar 8 potnikov, ljučno z voznico. Kot vemo, je Opel Corsa kombi-limuzina z možnostjo 3- ali 5- vratne izvedbe. Izdelanih je bilo že 5 generacij in le ena generacija je bila v karavanski izvedbi, ki bi lahko enostavneje sprejela 8 ljudi. To je bila Corsa B, oziroma druga generacija Corse, ki je bila izdelana med letoma 1993 in 2000, in je eden bolj redkih avtomobilov, zato dvomim, da so uporabili to vozilo, kar pomeni, da so sedeli v 3- ali 5-vratni izvedbi avtomobila.

2010 Opel Corsa

Za ta nevaren podvig jim čestitam, ker so se uspeli spraviti v tako majhen avto in sem vesel, da so imeli toliko sreče, da so jih policisti pravočasno zaustavili. Zaustavili še pred zelo verjetno prometno nesrečo, kjer bi lahko 8 mladih neodgovornih življenj in njihovih družin bilo za vedno spremenjenih. Osebno sem mnenja, da policija (država) prekomerno posega v posameznika in delijo popolnoma nesmiselne kazni za malenkostne kršitve poštenih in izkušenih voznikov, medtem ko prekrškarji, ki se s popolno neodgovornostjo priključijo prometu, dobijo mile in začasne kazni. Morda se v prihodnosti kaj spremeni, da se to ne bo več dogajalo.

Galerija 5 generacij Opel Corse:

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
разработка интернет магазина киев

progressive.ua

https://www.profvest.com