Prikaži kategorije
Domov / Avto Show / VLF Force 1 – močan kot Viper, drag kot Lamborghini
vlf-force-1-01

VLF Force 1 – močan kot Viper, drag kot Lamborghini


Prav poseben avtomobil je bil predstavljen na detroitskem avtosejmu. Ameriško podjetje VLF Automotive je presenetilo s svojim tako imenovanim modelom Force 1. Rohneče ameriške mišice, a s ceno italijanskih superšportnikov.

In prav res je močan kot ameriški mišičnjak Viper, saj si je motorno enoto dejansko sposodil prav tam. Poganja ga namreč 8,4 litre velik motor z desetimi valji, ki je sicer srce in hkrati bistvo Dodgovega Viperja. Velikanski motor dejansko razvije več moči v modelu Force 1;  le-te je kar 745 konjskih moči v primerjavi z Viperjevimi 645 konjskimi močmi, prav tako pa ima tudi več, kar 865 Nm navora. Pospeševanje do stotice naj bi tako 1540 kilogramov težek VLF zaključil v treh sekundah in dosegel najvišjo hitrost 350 kilometrov na uro.

vlf-force-1-03

Zmogljivost pa je le ena izmed dobrih prodajnih lastnosti tega superšportnega avtomobila. Za impresivnim izdelkom stojijo veterani avtomobilistične industrije, ljučno s Henrikom Fiskerjem, človekom, ki je zaslužen za izgled avtomobilov, kot so Aston Martin DB9, BMW Z8, Fisker Karma in drugi, bivšim GM predsednikom Bobom Lutzom, proizvajalcem letečih plovil Gilbertom Villarrealom in slavnim Viper dirkačem Benom Keatingom. Očitno so bile Keatingove izkušnje ključnega pomena za uporabo aktivnega podvozja, ki v vsaki situaciji obdrži 21 palcev velike pnevmatike na trdnih tleh.

Cena avtomobila sega visoko v nebo. Kljub uporabi že preverjene Dodgove šasije in pogonskega sklopa stane v ogljikova vlakna oblečen VLF Force 1 nič kaj skromnih 268.500 ameriških dolarjev, kar bi bilo 247.000 evrov. To je kar 31.250 ameriških dolarjev ali slabih 30.000 evrov več kot Lamborghini Huracan 610-4 in 160.000 dolarjev več kot Dodge Viper GTS. Morda pa bo pogled na notranjost, odeto v usnje, semiš in alkantaro, nekoliko omililo šok ob visoki prodajni ceni avtomobila. Če slednje ne pomaga, vas lahko očara stojalo za dve steklenici šampanjca med sedežema.

vlf-force-1-07

Če iščete nekoliko cenejšo možnost vozila, preverite VLF Destino, v katerega je nameščen motor Corvette in stane “samo” 210.000 € ($229.000).

Pred uradno predstavitvijo v Detroitu so se pojavila nasprotovanja zaradi informacije, da bo Force 1 preveč podoben Aston Martinu DB10 iz filma 007 Spectre, v realnosti pa avtomobil bolj spominja na Jaguar F-Type z obilico dodatnih ventilatorjev na sprednji maski. Vpliv Viperja je sicer vidno opazen, najbolj po tipični obliki in stransko nameščenih izpušnih ceveh.

VLF bo proizvedel le 50 primerkov modela Force 1, ki bodo na voljo preko Keatingove izmenjave Viperjev.

Privlačen športni avtomobil, ki ga najverjetneje nikoli ne bomo videli v Sloveniji. Morda pa le kje v Evropi … No, na to lahko le upamo.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.velotime.com.ua

best-cooler.reviews/

заказ воды белая церковь