Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Volkswagen NE bo razširil GTI ‘družine’
top-5-hatchback-golf-gti

Volkswagen NE bo razširil GTI ‘družine’


Herbert Diess, član uprave Volkswagna, je utišal govorice o razširitvi modelne palete z oznako GTI.

Očitno ne bo prišlo do razširitve podznamke GTI še na ostale modele. Pri Volkswagnu so utišali govorice, ki so namigovale na to, da bo kmalu različica GTI na voljo tudi pri ostalih modelih predvsem s tem, ko je Herbert Diess dejal, da bo nabor modelov ‘družine’ GTI s prihajajočim UP GTI zaključen.

AVTOBLOG-vw-up-gti (4)

“Menim, da imamo tri (GTI Modele) za enkrat dovolj. GTI za nas je ‘hot hatch’ z veliko začetnico, torej športna kombilimuzina z velikim potencialom za vsakodnevno uporabnost in dostopno ceno. Zato bi radi, da ostanemo pri tem in bodo tako del GTI ‘družine’ le kombilimuzine Golf GTI, Polo GTI in prihajajoči najmanjši Up GTI.” je dejal Diess.

Ta pristop oznaki GTI, pušča prostor zmogljivim električnim avtomobilom, čeprav je Diess dejal, da ideja o prihajajočih električnih kombilimuzinah ni bila nikoli naravnana v to, športnejšo smer. Namignil je, da bi lahko Volkswagen namesto športnejših električnih avtomobilov, raje razširil nabor športnih hibridov z oznako GTE.

bmw_i3_polo_gti_02

“Vse modelne linije se bodo morale v prihodnosti elektrificirati, vendar ima imajo GTE modeli več možnosti za to, kot modeli GTI” je še pojasnil Diess.

Ko so ga vprašali, če lahko torej kmalu pričakujemo Pola GTE je ta odvrnil, da model v bližnji prihodnosti ne bi bil relavanten, zaradi visoke cene in umestitve na trgu, bi se pa lahko v družini GTE kmalu ‘pojavili’ drugi modeli.

Ko so ga vprašali, kako se bo potem imenovala ‘vroča’ različica prihajajočega SUVa T-Roc, je odvrnil “Še vedno imamo tudi ‘R’ podznamko, o kateri zaenkrat še razmišljamo v konkretnem primeru tega modela, nič pa še ni odločenega”. To bi lahko namigovalo, da Volkswagen namesto razširitve podznamke GTI, načrtuje v kratkem na ostale modele dodatno razširiti še ‘R’ podznamko, česar se lahko veselimo še bolj.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
альпари украина

www.best-cooler.reviews

https://eva-mebel.com.ua