Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Škoda / Volkswagen v leto 2018 z novo nizkocenovno znamko
AVTOBLOG-FAW-VW-jetta-golf-škoda-nizkocenovnivw

Volkswagen v leto 2018 z novo nizkocenovno znamko


Prvi model Volkswagnove nove koncernske znamke, sprva namenjen le kitajskemu trgu, naj bi bil športni terenec srednje velikosti z ceno pod osmimi tisočaki evrov.

Po objavi finančnih podatkov za leto 2016 je Jochem Heizmann, ki je odgovoren za kitajski trg, najavil sodelovanje s kitajskim proizvajalcem imenovanim FAW(First Automobile Works) o izdelavi športnega terenca.

”Želimo biti konkurenčni v najhitreje rastočem segmentu vozil tudi na Kitajskem” je dodal Heizmann. Z zagotovostjo lahko trdimo, da bo prvi skupni izdelek športni terenec srednje velikosti, kmalu mu bo sledil še ”hatchback” in limuzina s ceno med 8 in 11 tisoč evrov.  Heizmann je dodal tudi to, da imena za novo znamko še ni. Volkswagen se je že v preteklosti osredotočal na kitajski trg, vendar mu ni uspelo zaradi predragih sestavnih komponent kot so agregati, menjalniki in celotna platforma. Med drugim so sodelovali tudi z Suzukijem, vendar so sodelovanje zaključili leta 2015.

Kljub temu, da Volkswagen v prvi meri cilja na Kitajsko, je možnost za prihod nove znamke tudi v Indijo, Latinsko Ameriko, Vzhodno Evropo in Afriko.

Poleg sodelovanja s FAW, pa koncern Volkswagen sodeluje tudi z indijskim proizvajalcem Tata za prodajo vozil v Indiji. Sodelovanje izvaja koncernska znamka Škoda, glavni izvršni direktor Matthias Muller pa je špekulacije razkril, tako, da lahko do leta 2019 pričakujemo vrsto nizkocenovnih vozil na najnovejši A0 platformi.

AVTOBLOG-FAW-VW-jetta-golf-škoda-nizkocenovnivw (5)

Volkswagen s kitajskim proizvajalcem FAW sodeluje že vrsto let, med skupnimi izdelki pa najdemo absurdne primere, ki kažejo predvsem na to, kako so določeni deli(Kitajska, Indija, Afrika) sveta nerazviti. Na kitajskem je FAW v sodelovanju Volkswagen leta 2010 predstavil (četrto)prenovljeno Jetto, ki je bila na Evropskem trgu uradno predstavljena že leta 1984. FAW je največ teh modelov prodal taksistom in agencijam za izposojo avtomobilov. S ceno slabih desetih tisočih evrov so kupci dobili 1.6 bencinski motor z osmimi ventili(edini v ponudbi), radio s CD predvajalnikom in armaturno ploščo, ki izvira iz modela Corrado(določeni deli pa iz Golfa četrte generacije), predstavljenim leta 1888. FAW je tako Jetto zaradi priljubljenosti(predvsem zaradi robustne zanesljivosti)prodajal še vse do leta 2013!

 

 

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://www.best-cooler.reviews

https://pills24.com.ua

ссылка