Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volvo / Volvo cilja na serijska avtonomna vozila do leta 2021
Volvo XC90 Drive Me

Volvo cilja na serijska avtonomna vozila do leta 2021


Vse več podjetij načrtuje razvoj tehnologije, ki bo omogočila samodejno vožnjo vozila, tako da človeški faktor ne bo več potreben za uporabo. Po BMW in Tesli, pa so to zdaj potrdili tudi pri Volvu.

Leto 2021 se zelo hitro bliža, s tem pa tudi uresničitev načrtov prihoda avtonomnih vozil. BMW je pred nekaj tedni na tiskovni konferenci oznanil, da bo v sodelovanju z gigantnim podjetjem Intel in hitro rastočim Mobileye, do leta 2021 izdelal svoje prvo avtonomno vozilo. Včeraj pa je prišla informacija od naših severnih evropskih sodržavljanov iz Švedske, kjer bo podjetje Volvo poskušalo realizirati podoben cilj. Izdelati avtonomno vozilo, ki bo zmožno avtonomne vožnje po avtocesti do leta 2021, vendar pa za razliko od podjetja BMW, Volvo še nima pravih partnerjev, s pomočjo katerih bi jim to uspelo.

Volvo_1

Atraktivno podjetje Tesla je pred kratkim bilo deležno kritik, saj sta v mesecu dni kar dva lastnika Modela S za posledicami napake sistema avtonomne vožnje, umrla. Volvo obljublja, da v njihovih vozilih ne bo prišlo do resnih poškodb ali nesreč s smrtnimi posledicami, trenutno pa je podjetje v aktivnih testnih fazah. Pripravljajo tudi floto 300 vozil z naprednim avtonomnim sistemom, ki bodo odposlani na Švedsko, Združeno Kraljestvo in Kitajsko, v vsako državo po 100 primerkov. Testni vozniki bodo stranke, ki si že lastijo vozila znamke Volvo, to dejanje pa tudi pomeni, da je Volvo v tem smislu že prehitel BMW.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
T-Bitbot хайп

https://www.avtomaticheskij-poliv.com.ua

www.profvest.com/2015/10/invest-in-business.html