Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volvo / VOLVO V60 Polestar: Ali mu lahko rečemo najboljši karavan?
Volvo_V60_Polestar (5)

VOLVO V60 Polestar: Ali mu lahko rečemo najboljši karavan?


Seveda je govora o nori švedski predelovalni skupini Polestar, ki je zopet pokazala zobe veliko dražjim konkurentom z novim, močno nadgrajenim in zelo modrim Volvom V60 Polestar. Angleški MotorTrend pa je osupnil z neverjetno video predstavitvijo tega švedskega huligana.

Polestar je beseda, ki večini ljudi zveni kot neka angleška vrsta vanilijevega sladoleda. Nam poznavalcem in navdušencem nad avtomobili pa ta beseda dvigne kocine po telesu. Gre namreč za predelovalno skupino, ki izboljšuje že tako zelo dobre serijske avtomobile znamke Volvo.
Kot so oznake M pri vozilih BMW ter AMG pri Mercedes-Benzu veliko dražje od serijskih vozil, bi mislili, da je tudi Polestar veliko dražji od navadnega Volva. In prav imate; za skoraj 10.000 € dražji, vendar pa kljub temu še vedno kar nekaj tisočakov cenejši od konkurenčnega Mercedes-Benz C63 AMG. Sicer je AMG hitrejši, saj ima večji, glasnejši V8 motor, medtem ko V60 poganja 6, v vrsto postavljenih naravno aspiriranih cilindrov. Se pa močno pozna poraba, ki pri Volvu znaša “le” 10 l/100 km.

Vendar pa pri 3-litrskem, 345-konjskem motorju, ki Vas in Vašo celotno družino popelje do 100km/h v 5 sekundah, to niti ni pretresljivo visoka številka. Ko pa pridemo do zunanjosti, Volvo pomete z vso konkurenco. Tako Mercedes kot Audi ter BMW so si zelo podobni v svojih serijah vozil, medtem ko ta Volvo izgleda popolnoma drugače. Po mojem mnenju – veliko lepši, kot tudi športno-elegantno oblikovan karavan, ki vizualno ne sili v ekstremen izgled. Kot novost ima tudi Brembo zavore, ki je v avtomobilskem svetu zelo priznana znamka, na voljo je le 6-stopenjski avtomatski menjalnik, kot tudi aktivni izpuh ter 80 % trdejše vzmetenje. V notranjosti pa ima zelo udobne sedeže, ki so seveda ogrevani, kot tudi ogrevan volan, kar poskrbi, da ne izpustite oprijema med savnanjem v svojem Volvu.

Polestar je tako zopet predstavil cenovno ugodno vozilo, ki je resen konkurent tistim najbolj prodajanim zverem.

Na spodnji povezavi pa si lahko ogledate omenjeni odlično narejeni video prispevek:

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.pills24.com.ua

создание интернет магазина цены

gss.com.ua/tovary/tv-audio-video/televizory