Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Vožnja z avtobusom bo morda kmalu postala spet atraktivna
Mercedes_avtonomni_avtobus (3)

Vožnja z avtobusom bo morda kmalu postala spet atraktivna


Več kot 15 kilometrov avtonomne vožnje so uspeli prevoziti z novim modelom avtonomnega avtobusa, ki ga je izdelal Mercedes-Benz. Človeški faktor ni bil potreben, pri vožnji novega električnega prevoznika potnikov.

“Future Bus” oziroma nam bolj znan prevod “Avtobus Prihodnosti” je osnovan na običajnem Citaro avtobusu, ki ga lahko najdemo na mestnih ulicah širom celega sveta. Mercedes-Benz je tokrat izdelal popolnoma avtonomni avtobus, ki bo brez voznika in s pomočjo najnaprednejše tehnologije prevažal potnike po določenih mestnih lokacijah. Kljub uspešno prevoženi testni vožnji, kjer so brez človeškega faktorja prevozili več kot 15 kilometrov mestnih cest, pa bo voznik v začetni fazi po prihodu na ulice, še vedno prisoten v avtobusu za, kot pravijo “vsak slučaj”. Vsak pritisk voznika na zavoro ali plin bo prekinil delovanje avtonomne vožnje in bo voznik tako lahko prevzel nadzor nad vozilom.

Mercedes_avtonomni_avtobus (8)

Tehnično dovršeni senzorji bodo omogočili tudi veliko bolj natančno zaustavljanje avtobusa pri pobiranju potnikov in bodo vzdrževali pravo dolžino odmaknjenosti od pločnika. Prav tako bo zmožen natančnega spreminjanja višine vozila pri vstopni točki potnikov, kot je to možno že danes. Kamere spremljajo in opazujejo celotno vozilo in njegovo okolico, vstavljen je pa tudi foto-električni senzor, ki sporoča računalnikom ali potniki vstopajo ali izstopajo.

Mercedes_avtonomni_avtobus (4)

Kot je značilno za Mercedes, pa ta avtobus ne bo popolnoma običajen z navadnimi sedeži. Opremljen bo kot prestižna dnevna soba, z dolgimi, udobnimi klopmi in tudi posameznimi unikatno oblikovanimi sedeži. Na voljo bodo tudi brezžične polnilnice pametnih telefonov, možen pa bo tudi širok razgled navzven saj bodo vstavljena ogromna okna. Verjetnost, da bomo take avtobuse videli na naših mestnih cestah kaj kmalu so majhne, vendar pa je zanimivo videti kaj nas čaka v prihodnosti.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.pharmacy24.com.ua

https://progressive.ua

http://www.best-cooler.reviews