Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Vrača se 330-konjski VW Golf TCR!
volkswagen-golf-tcr-01

Vrača se 330-konjski VW Golf TCR!


Volkswagen je v polnem teku. Za letošnjo sezono avtomobilskih dirk TCR International Series namreč pripravlja prav posebno različico svojega Golfa GTI. Prav slednji pa je sedaj uradno razkrit!

Na Golfu GTI osnovana različica TCR je deležna posodobitve motorne enote in podvozja, ki je sedaj dirkaško naravnano. Zaradi velikih uspehov Leon Cup Racerja je Volkswagen k sodelovanju povabil prav snovalce pri Seatu, ki bodo za novega Golfa posodili svoje znanje. Pod pokrovom motorja Golfa GTI TCR je turbo štirivaljnik, ki ga sicer uporablja Golf R. Po nadgradnji pa slednja iz sebe vseeno iztisne nekaj več moči, natančneje 330 konjskih moči in 409 Nm navora, kar je 9 KM in 30 Nm navora več kot pri standardnem Golfu R.

volkswagen-golf-tcr-02

Moč se, kot pri navadnem cestnem Golfu, tudi pri GTI TCR prenaša na sprednja kolesa preko odličnega dirkaškega 6-stopenjskega sekvenčnega menjalnika, ki deluje v sodelovanju s prestavnimi ročicami za volanskim obročem. Volkswagen pravi, da njihov dirkalnik skupaj z voznikom tehta 1280 kilogramov, gola teža avtomobila pa bi se morala vrteti okrog 1200 kg, kar je odličen pokazatelj zmanjšanja teže, ki se je drastično skrčila iz 1533 kg, kot jih premore cestni, serijski avtomobil. Če torej združite majhno težo in nadgrajen motor avtomobila, je rezultat dokaj osupljiv. Pospeška do stotice je zmožen v 5,2 sekundah, najvišja hitrost pa je 230 km/h in je odvisna od načina nastavitev.

volkswagen-golf-tcr-03

Avtomobil sedi na prilagodljivem dirkaškem vzmetenju in 18-palčnih dirkaških platiščih. Šasija je prilagojena in zato kar 40 mm širša od standardne, kar daje avtomobilu večjo stabilnost, za izboljšano vodljivost pa skrbi aerodinamični paket, ki generira pritisk avtomobila ob tla. Za brutalno zaviranje skrbijo veliki diski z vsestranskim prezračevanjem, ki spredaj merijo 362 mm, zadaj pa 310 mm, obdajajo pa jih aluminijaste zavorne čeljusti.

Volkswagen Motorsport bo naredil le 20 primerkov Golfa GTI TCR, prav vsi pa so že prodani zasebnim dirkaškim ekipam. Začetek letošnje serije tekmovanj TCR se začne še ta mesec, rivali pa bodo Seat Leon, Audi TT, Honda Civic TCR in Ford Focus ST.

Če se bo Golf GTI TCR peljal tako dobro, kot izgleda, mu zmaga zagotovo ne uide!

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
ectotrust.com

続きを読みます

Велосипеды VNV