Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / VW T-Roc bo ”premešal” karte v svojem segmentu
AVTOBLOG-vw-volkswagen-t-roc-terenec (1)

VW T-Roc bo ”premešal” karte v svojem segmentu


Po nenavadno dolgi oglaševalski kampanji, ki je traja vse od leta 2014, je Volkswagen končno razkril kompaktnega športnega terenca, ki vsaj na prvi pogled, obeta zelo veliko. Na voljo bo s tremi bencinskimi ali dizelskimi motorji ter tudi naprednim štirikolesnim pogonom.

Pri Volkswagnu ga umeščajo pod večjim terencem Tiguanom, T-Roc pa naj bi predstavljal vstopno izbiro športnih terencev v ponudbi znamke. Zasnovali so ga tako, da se bo ”prikupil” tako starejši kot mlajši generaciji, saj bo ponujal številne možnosti personalizacije.

AVTOBLOG-vw-volkswagen-t-roc-terenec (3)Videz pričakovano sledi najnovejšim oblikovalskim smernicam znamke, na sprednjem koncu opazimo široko masko, ki se razteza po celotni širini vozila, do žarometov. Izvirne dnevne luči LED tehnologije, ga bodo na cesti ločevale od drugih, sicer pa se karoserija ponaša z robustnimi blatniki, plastično obrobo le-teh in odbijačev, pa tudi nekaj krom letvic je moč najti.

Na zadnjem delu vozila najdemo ”spojler”, drzno oblikovana prtljažna vrata in agresiven odbijač. Obenem bo T-Roc prvi športni terenec znamke, ki bo ponujal streho vozila, pokrove ogledal in A-stebrička v drugi barvi.

AVTOBLOG-vw-volkswagen-t-roc-terenec (4)V notranjosti se bo dokaj udobno prevažalo pet potnikov, prtljažnik pa s podrtimi sedeži lahko sprejme do 1,290 litrov prtljage. Vozniku so namenjeni digitalni merilniki in trikraki športni volan, kupci pa bodo lahko izbirali tudi med številnimi možnostmi personalizcije barvnih kombinacij tudi v kvalitetni notranjosti.

AVTOBLOG-vw-volkswagen-t-roc-terenec (15)

Asistenčnih sistemov je pričakovano kar nekaj, serijsko bo opremljen s sistemom samodejnega zaviranja v sili, znal bo prepoznati pešce na cesti, vgrajen bo imel tudi sistem za varovanje potnikov ob trku in sistem za nenamerno menjavo prometnega pasu. Za doplačilo bo na voljo še deset drugih asistenčnih sistemov; vzratna kamera, radarski tempomat, opozorilo pred naletom od zadaj, sistem prepoznave vozil v mrtvem kotu in pomočnikom za vožnjo v koloni.

AVTOBLOG-vw-volkswagen-t-roc-terenec (12)Pod pokrovom motorja bo na voljo kar nekaj prisilno polnjenih bencinskih in dizelskih motorjev z močjo 85, 110 in 140 kilovatov  v kombinaicji z ročnim ali samodejnim DSG menjalnikom in možnostjo izbire med dvokolesnim ali celo štirikolesnim pogonom. Cene za slovenijo še niso znane, v nemčiji bo na voljo od 20 tisoč evrov naprej.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. Me says:

    Nič pretresljivega… še en drag avto z povprečnimi zmogljivostni. In kupom okvar kot večina VW-jev.

AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://steroid-pharm.com

http://best-drones.reviews

https://webterra.com.ua