Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / VW ukrep emisijskega škandala spremeni avte v ”nevozne”!
AVTOBLOG-vw-volkswagen-diesel-dizel-dieselgate-fix (7)

VW ukrep emisijskega škandala spremeni avte v ”nevozne”!


Približno 1,2 milijona Volkswagnov, Audijev, Seatov in Škod je bilo vpoklicanih v sklopu največjega vpoklica v zgodovini avtomobilske industrije. Nekateri lastniki pa se pritožujejo nad tem, da avti po izvedenem posegu na programski opremi niso več enaki kot so bili pred tem!

Lastniki se srečujejo z večjo porabo goriva, ropotanjem, težkim vžiganjem in slabšimi zmogljivostmi. Pravijo, da so vozila po izvedenem posegu le senca vozilom pred posegom. Do sedaj je izmed 1,2 milijona vpoklicanih vozil posodobitev programske opreme opravilo le 500,000 vozil. Kljub temu, da večina motorjev zahteva le posodobitev programske opreme, je potrebno pri motorju 1,6 TDI opraviti tudi nekaj fizičnih del. Medtem ko se vse več lastnikov z svojim vozilom, ki je opravil zahtevan poseg programske opreme pritožuje nad posledicami, se drugi odločajo če bi posodobitev sploh opravili. Volkswagnov tiskovni predstavnik sicer trdi da je odstotek lastnikov s takimi posledicami le 0,02 odstoten izmed vsaj 500,000 vozili z opravljenim posegom, nasprotno lastniki trdijo, da to ne more biti samo naključje.

Nekateri se sprašujejo tudi če tak poseg sploh ima zakonsko podlago. Medtem ko nekateri viri navajajo, da bodo morali vsa vozila poseg opraviti do določenega datuma, o tem še ni znanih točnih informacij.

Veliko lastnikv trdi, da so njihova vozila pred posodobitvojo programske opreme delovala brezhibno, po tem pa so se začele težave. Veliko število med njimi trdi tudi, da bo to njihovo zadnje vozilo iz VAG koncerna zaradi teh neprijetnostih. Pred posodobitvijo opreme vašega vozila vam svetujemo, da močno premislite in pregledate spletno stran , kjer so zbrane težave o VW Tiguanu, ter skupino razočaranih lastnikov na

Na spletu smo zasledili primer britanca Jamesa Harisona, le enega izmed veliko razočarnih lastnikov. Njegov družinski VW Golf  Plus letnika 2010 z vgrajenim 1,6 TDI motorjem in prevoženimi le  80 tisočimi prevoženimi kilometri je potreboval posodobitev motorne programske opreme kot veliko drugih vozil. Po opravljenem posegu naj bi po besedah Jamesa nekoč zanesljiv družinski avto spremenili v skorajda nevoznega, med vožnjo naj bi se začel nepredvideno ”ugašati” in s težavo ponovno ”vžgati”.

AVTOBLOG-vw-volkswagen-diesel-dizel-dieselgate-fix (1)

Po besedah neodvisnega specialista za Volkswagen motorje, naj bi posodobitev programske opreme znižala količino dovoda goriva v motor, kar pomeni, da je avto v nižjih vrtljajih precej manj odziven zaradi manj navora.

Volkswagen je v začetku leta priznal krivdo vsem obtožbam v Ameriki. Približno 600,000 vozil je bilo opremljenih s programsko kodo, ki je zaznala testiranje emisijskih plinov  in tako znižala strupen NOx plin. Zaenkrat je amerika edina država, kjer so nemškega proizvajalca spravili na sodišče, VW  pa bo tožilstvu plačal okrog bo 4,3 milijarde dolarjev.

Pred kratkim smo pisali tudi o številnem padcu cen rabljenih vozil z dizelskimi motorji v Nemčiji.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
220km.net/

http://topobzor.info

www.optiontradingstrategies.net/binary-options-guides/