Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Honda / Zabava na dirkališču? Prihaja Honda NSX Type R!
honda-nsx-type-r (7)

Zabava na dirkališču? Prihaja Honda NSX Type R!


Načrt še ni povsem potrjen, inženirji pa že namigujejo na močnejšo različico modela NSX, ki bo uporabljala lahko gradnjo, zadnji pogon in bo bolj dirkaško naravnana. Slišala naj bi na ime Honda NSX Type R.

Po dolgem času je NSX le ugledal luč sveta in takoj osvojil mnoga srca, hkrati pa je mnoge prepričal do te mere, da ga uvrščamo celo med najlepše. Le kratek čas za tem pa se že širijo govorice o še brutalnejši, dirkaški različici z oznako Type R. Seveda takšna novica zlahka pritegne vse ljubitelje športnih avtomobilov. Honda je nedavno potrdila, da bo v bližnji prihodnosti na trg poslala omejeno izdajo 581 konjskega, štirikolesno gnanega športnega hibrida.

Za razliko od slednjega bo različica Type R občutno lažja in bo karseda znižana iz standardnih 1725 kilogramov. Možnosti za temeljito “dieto” je pri tem avtomobilu veliko, saj uporablja kar tri motorje. V najslabšem primeru bi lahko športnik na račun nižje teže izgubil oba spredaj nameščena električna motorja in težke baterije, s tem pa bi se iz štirikolesno gnanega pretvoril v zadaj gnanega zabavljača na progi.

honda-nsx-type-r (2)

Seveda bo avtomobil še vedno obdržal zadnji elektro motor (služil bo kot altenator in vztrajnik) ter 3,5-litrski V6 s 507 konjskimi močmi, kar bo ob občutnem zmanjšanju teže še vedno impresivna moč. Še vedno pa obstaja tudi možnost, da bodo inženirji presenetili in iz motorja iztisnili še nekoliko več moči in ga naredili še brutalnejšega. Honda mora novega NSX Type R še potrditi, a vendar si mnogi v podjetju tega močno želijo. Kljub močnim željam pa ugibamo, da različice Type R še ne bomo videli tako zelo kmalu. Verjetno bo pred njim na vrsti za proizvodnjo NSX Spider.

Zaenkrat bodo morale zadoščati le fotografije avtomobila, ki bi bil lahko največji približek dejanskemu NSX Type R. Vam je všeč?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://medicaments-24.net

orca vs yeti cooler

http://best-cooler.reviews/