Prikaži kategorije
Domov / Novice / Zanesljivost motorjev: Nemcem in Francozom ne kaže dobro!
honda-engine-01

Zanesljivost motorjev: Nemcem in Francozom ne kaže dobro!


Študija britanske zavarovalne hiše Warranty Direct razkriva podatke o zanesljivosti avtomobilskih motorjev. Najbolje kaže japonskima proizvajalcema Honda in Toyota.

Velika britanska zavarovalna hiša Warranty Direct je izvedla raziskavo glede zanesljivosti avtomobilskih motorjev. Iz svoje velike baze zavarovanih vozil so lahko pridobili vse potrebne podatke večjih avtomobilskih proizvajalcev, ki so jih potrebovali. Seveda brez presenečenj ni šlo. Med deset najslabših se je uvrstilo kar 5 nemških proizvajalcev! Za najmanj zanesljive so se izkazali avtomobili proizvajalca MG Rover, kjer so se napake na motorju pojavile pri vsakem 13. primerku, nekoliko boljše, a še vedno presenetljivo drugo najslabše mesto, je zasedel nemški Audi, kjer se okvare pojavijo pri vsakem 27 avtomobilu. Sledi Mini (del BMW Group, izdelan v Angliji, okvara na vsakem 40. primerku), sedmi je BMW (vsak 45. primerek), deveti Volkswagen (vsak 52. primerek). Med najslabših 10 so se uvrstili še Opel (1 na 41), Peugeot (1 na 44), Renault (1 na 46) in Mitsubishi (1 na 59).

audi-engine-01

Po rezultatih raziskave podjetja Warranty Direct se je na prvo mesto med 10 najboljših postavila Honda z okvaro no na enem izmed kar 344 primerkov, sledila pa ji je Toyota, kjer se okvara pojavi pri 1 na 171 avtomobilov. Presenetljivo visoko se je uvrstil nemški Mercedes, kjer je okvare deležen 1 primerek na 119 avtomobilov. Med 10 najzanesljivejših se je uvrstil še Volvo (1 na 111), Jaguar (1 na 103), Lexus (1 na 101), Fiat (1 na 85). Pri koncu lestvice TOP 10 pa so se pojavili še Ford (1 na 80), Nissan (1 na 76) in Land Rover (1 na 72).

honda-engine-02

Ta študija se izkaže za zelo koristno, saj je osnovana na resničnih podatkih zavarovanih avtomobilov pri zavarovalnici Warranty Direct. Ob velikem številu napak je zato dobro vedeti, katere avtomobilske znamke so bolj zanesljive in katere manj, saj so stroški odpravljanja teh napak povzročili še dodatne velike stroške, ki pa jih zavarovalnice ne krijejo vedno.

10 najbolj zanesljivih proizvajalcev glede na raziskavo Warranty Direct (pojavnost napak):
1. Honda (1 na 344 primerkov)
2. Toyota (1 na 171 primerkov)
3. Mercedes-Benz (1 na 119 primerkov)
4. Volvo (1 na 111 primerkov)
5. Jaguar (1 na 103 primerkov)
6. Lexus (1 na 101 primerkov)
7. Fiat (1 na 85 primerkov)
8. Ford (1 na 80 primerkov)
9. Nissan (1 na 76 primerkov)
10. Land Rover (1 na 72 primerkov)

10 najmanj zanesljivih proizvajalcev glede na raziskavo Warranty Direct (pojavnost napak):
1. MG Rover (1 na 13 primerkov)
2. Audi (1 na 27 primerkov)
3. Mini (1 na 40 primerkov)
4. Saab (1 na 40 primerkov)
5. Opel (1 na 41 primerkov)
6. Peugeot (1 na 44 primerkov)
7. BMW (1 na 45 primerkov)
8. Renault (1 na 46 primerkov)
9. Volkswagen (1 na 52 primerkov)
10. Mitsubishi (1 na 59 primerkov)

Zadnje čase nas novice iz sveta avtomobilizma neprijetno presenečajo. Moramo priznati, da je večinski delež nemške avtomobilske proizvodnje nekoliko razočaral.

Kateri avtomobil pa vozite vi? Ste zadovoljni z ugotovljenim?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


 1. Alen says:

  Mercedes Benz C220 – avto za 50,000€ pa da bo mel slabšo mašino kot Honda al pa Toyota ko sta novi za 15,000€ ni šanse :) Malo dnara malo muzike :)

 2. Rok says:

  hahaha človek mamo 2 honde doma in ni še na nobeni nič crknal pa tut glede cene si se dost zmotu in najdražje ni vedno najbolše

 3. Dinotti says:

  Alen ne bit ovca. Ce so te preprical, da je Mercedes najbl kvaliteten to je tvoj problem,sam realnost je realnost. ;)

 4. rok je kme**** says:

  in zakaj pol avto stane po 50.000——> a honda jajca pocen ??? kme**** za*** rok

  • JDM says:

   Odraz človeka z posebnimi potrebami ali z drugimi besedami, ne obnašaj se kot razvajenček…

  • Takashi says:

   Cena ne odraža kvalitete. Cena je za ovce, ki nimajo znanja, da bi se orientirali po drugih lastnosti in s tem ocenili, kaj je bolje za njih.

  • Gregor says:

   ker so ljudje naivni in butasti plačaš zelo drago za ene jajce ki pol crkujejo pa naj bo to Mercedez ali audi ali wv to odkar je šel zadnji golf 2 iz fabrika so ratale jajce isto audo 80 in 100 sta bila zadnja kvalitetna vse ostalo ena velika jajc ;)
   Honde pa kdor jih je imel ve da vsak je teral skos do blokade in motorji že po 400.000 pa še kar grewdo kot šus, pokaž mi enga Nemca ki bi to zmogel pod takšnim naporom? Ga ni ker crkne že pri prvih 10.000 km ;)

  • ciko alfa says:

   zato ker tud iphone ni najboljsi je pa najdrazji evo ti primerjave

 5. Wblč says:

  In FIAT ni auto pravijo…

 6. Nemške jajce says:

  “Zadnje čase nas novice iz sveta avtomobilizma neprijetno presenečajo. Moramo priznati, da je večinski delež nemške avtomobilske proizvodnje nekoliko razočaral. ”

  Niti ne. Samo če si slep japek, ki mora imeti nemški avto.

  • Gregor says:

   Eni kupujejo nemca pa jim crkuje serisjko eno za drugm pa se kr nemc je zakon pač so tako navajeni še od starih staršev :D

 7. Marko says:

  Imam Audija in morem rečt, da pri 400.000 v riti ni še pisnil, sem pa mnenja da imajo Honde statistično res boljše motorje z manj napakami, niso pa tako prijetne in udobne vožnje na dolge proge kot pri nemcu, to je dejstvo. Pač človek izbere kar mu najbolj ugaja, ne bi se branil niti Honde..

  • domn says:

   bravo lepo napisan, sam mam 2 hondi starejši in ja, udobje prot audiju je slabo, prepustnost kabine pr hondi je taka da bi najrjajš mev kdaj kapo da me ne prepiha, samo vseen nebi mev audija ker imam občutek da nebi zdržav mojega stila vožnje, kar se pa udobja tiče pa res kapo dol.

  • Boris says:

   Če primerjamo hondo accord zadnjo generacijo v Eu in cenovno enakega namca Audi, MB ali Bmw boš videl kakšna razlika je med njimi!!!! Ni primerjave, ker dobiš v nemcu volan pa šipe na žgance v Hondi pa vso opremo in kvaliteto!!!!!

 8. mujo says:

  Haha :D Alen :D kje pa mas ti hondo za 15jurjev? C220 se lahko primerja s kakim accordom in je krepko drazji od tvojih 15 tisočakov.. Drugač pa so japonci vrhunski na vseh področjih( sploh avti in motorji…), vendar jih večina primerja s kitajci in jih meče v isti koš.. Go Japan!!! Lp!

 9. Ludovico says:

  Goo japan

 10. poldek123 says:

  Japonci majo najboljse motorje…sploh pa kaki 2jz…preberite si malo predn pametujete taki *****, ki pojma nimate. Ste kot pleh p*cke ki palijo samo na bmw mercedes audi. Poglejte si po youtubu honde b18 preko 800konjev…keri nemec zmore to z majhnim 1.8 litrskim motorjem? malo se zamislite. Da ne govorimo o kakem 2jz…

 11. kiki says:

  Za primerjavo. itq je rolls royce vreden celo premoženje, ker ga izdelajo ročno, so pa roboti na japonskem ki izdelajo toyoto od prvega do zadnjega vijaka in ostale, definitivno bolj natančni kot človeška roka pri royce, in plačaš znamko in ne kvalitete!

 12. ABT says:

  Potem pa na Hondi nekaj odpove, pa imaš več stroškov kot če v evropejcu celo motor menjaš :)
  Drugače pa iz realnega življenja, današnje Honde in Toyote imajo kar nekaj problemov, od pokanja kolektorjev, premajhnih sklopk itd….

  • Civic says:

   vsaka znamka ima probleme in se jim kak model avta ponesreči. Ampak ce gledaš celotno sliko boš imel z japoncem dosti manj problemov oz. manjšo možnost za probleme kot pri nemcih to je dejstvo. Opažam pa da si 90% lastnikov nemcev zatiska oči oz. neupajo priznat da ni to to kar so oni mislili da so kupili ko so šli po nemski avto.
   sam mam hondo 10let star civic me še ni pustil na cesti in tut nisem imel nobene okvare razen ležaj in spodnjo kuglo sem moral zamenjat kar je posledica naših cest in ne znamke, drugace pa samo olje,filter in menjava tekočin to je to.

 13. Bojan says:

  Imam 2 leati starega MB C 200 dizel, zdaj ima 100.,000 km, nit ene napakice še ni bilo….največja jajca je VW…

 14. Realnost says:

  Reveži, ki nimajo za nemca si tukaj pumpajo ego in se tolažijo s svojimi Hondicami in Toyoticami, kako so vzdržljivi avti :D vi se kar tolažite z vašimi grdimi jajcami kako so vzdržljive. Že celo življenje vozimo nemce in nismo imeli nikoli nekih večjih problemov. Vi kmetavzarji pa pametujete kake jajce so nemci, ko ste nemca od blizu samo na parkingu vidli :D In kar naprej še čitajte in gledajte te zlagane lestvice, ter si pumpajte svoj revni ego

 15. POK says:

  Danes so vsi avti dobri. V veliki meri je pomembno vzdrževanje in stil vožnje. Primerjati avte za 15000 in 50000 je nesmiselno. Je pa dober občutek,če misliš, da je tvoj avto za 15000 boljši od sosedovega,ki je stal 50000.

AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://progressive.ua

https://progressive.ua

https://topobzor.info