Prikaži kategorije
Domov / Novice / Zastava 101 v delavnico na električno predelavo
Predelava_Zastava101 (5)

Zastava 101 v delavnico na električno predelavo


Mlad hrvaški inženir strojništva se je odločil, da bo svoj prvi avto namesto na odpad, zapeljal v svojo delavnico in ga predelal na električni pogon. Zanimiv izziv in atraktiven rezultat.

Vsi se spomnimo svojega prvega avtomobila, le redki pa se navežejo na svoj prvi avto tako zelo, da ga na vsak način ohranijo v svoji lasti. je lastnik znamenite ognjeno oranžne Zastave 101, ki jo je s svojim znanjem in spretnostmi predelal tako, da sedaj to vozilo poganja električni motor. To je tudi njegov prvi avto zato se je, od prvih večjih težavah avtomobila, odločil da ga bo predelal in poskrbel da vozilo ostane pri hiši.

Predelava_Zastava101 (3)

Svetlo-oranžno Zastavo 101 poganja električni motor, ki je ob polni bateriji zmožen prevoziti do 40 kilometrov. Tomislav pravi, da vozilo največ uporablja za pot od doma do službe in da ga zdaj ta pot stane tudi do osemkrat manj kot prej, ko je vozilo poganjal bencinski motor. Vendar pa delo ni bilo kratko in enostavno. Bosec je s prijateljem potreboval več kot leto dni za predelavo in doseg izgleda in funkcije kot je danes. Kljub uspešnem projektu pa Bosec pravi da s predelavo še ni končal. Boljši motor in dodatna baterija sta želji, ki ju bo mladi inženir vsekakor v prihodnje vstavil v zdaj že oldtimerja.

 

Vir:
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
http://cleansale.kiev.ua/uborka-restorana