Prikaži kategorije
Domov / Avto Show / Ženeva: Francoski športnik Alpine v boj z Italijani in Nemci
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ženeva: Francoski športnik Alpine v boj z Italijani in Nemci


Renault Alpine je po dolgem čakanju končno pokazal produkcijsko različico novega modela A110 in razkril tehnične podrobnosti.

Renault Alpine je v Ženevi razkril svoj težko pričakovani športni avtomobil Alpine A110, ki naj bi bil naslednik leta 1961 predstavljenega A110 Alpine, avtomobila, ki je zmagal prvi Svetovni pokal v Reliju (WRC) in je verjetno Alpinin najbolj poznan avtomobil. V osnovi je Alpine A110 dvosedežni športnik, ustvarjen s ciljem prepričati kupce, ki bi navadno kupili Porschejevega Caymana ali Audijevega TT-ja, da se odločijo za to francosko znamko. Sledili so predvsem Alpininim načelom, ki so : agilnost, nizka teža, kompaktne dimenzije in seveda užitek v vožnji.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avtomobil bo poganjal 1,8 litrski turbo-bencinski agregat, ki bo razvil 252 konjskih moči in bo moč na zadnji kolesni par prenašal prek 7 stopenjskega DCT menjalnika z mokro sklopko. .Za čim manjšo težo bo uporabljal aluminijasto šasijo in izredno lahke športne sedeže, ki naj bi tehtali le 13.1 kilogramov vsak. Glede na to, da celi avtomobil tehta le 1080 kilogramov z vsemi tekočinami menim, da jim je uspelo. Šli so celo tako daleč, da so jim pri Brembu izdelali posebne aluminijaste zavorne čeljusti, z vgrajenim mehanizmom za ročno zavoro, kar je v svetu novost. S tem naj bi prihranili dodatnih 2,5 kilogramov.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kombinacija močnega motorja in izjemno nizke teže, pomeni seveda, da je Alpine A110 zelo zmogljiv. Od nič do stotice pospeši v le 4,5 sekunde, končna hitrost pa naj bi zahvaljujoč dobri aerodinamiki znašala 250 kilometrov na uro. Pri Alpini niso hoteli izdelati le brezkompromisnega športnika, ampak so hoteli tudi avtomobil, ki je uporaben za vsak dan. Za to so na sprednjo in zadnjo os, namestili dvojno ‘wishbone’ vzmetenje, ki skrbi za dobro lego avtomobila, hkrati pa ni pretrdo. Cena tega športnika naj bi v Franciji znašala 58500€, kupcem pa bo na voljo že konec tega leta.

 

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.pharmacy24.com.ua

pillsbank.net