Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Ženeva: Mercedes-Benz z vozili vaših sanj
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ženeva: Mercedes-Benz z vozili vaših sanj


Mercedes je na letošnjem ženevskem avtomobilskem salonu glavni poudarek namenil kabrioletom, saj privlačnih modelov “zgoraj brez” ni manjkalo. Trikraka zvezda se je svetila na povsem novem kabrioletu razreda C in pri njegovem, bolj divjem, AMG modelu.

Mercedes se je letošnje leto na ženevski avtomobilski salon zares dobro pripravil; s svetovno premiero novega kabrioleta razreda C do evropskih premier Mercedes-AMG SLC 43 in nove luksuzne limuzine Razreda E, za tiste “paranoične” stranke pa je bil razkrit tudi Mercedes-Maybach S600 Guard, ki je v mnogih pomenih težkokategornik. S težko preko treh ton in praktično nedostopne cene sedemsto tisočakov pa boste nedvomno varni pred praktično vsemi načini oboroženih napadov.

Tako kot v Frankurtu lansko leto, je tudi v Ženevi veliko pozornosti ukradel nezgrešljiv avtonomni koncept z imenom F 015, ki je z odprtimi vrati kar vabil po udobnem sedenju v futuristični notranjosti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Evropsko premiero je doživel tudi nezamenljiv član Mercedes flote - Razred E, ki se je predstavil v različicah od E200 do E400. Po navedbah podjetja je slednji najpomembnejši model leta 2016, s prodajo katerega Mercedes tudi letošnje leto cilja na izjemne uspehe.

Seveda tako kot njegovi konkurenti, tudi limuzina Razreda E predstavlja novo tehnologijo, od predstavitve hibrida, do različnih sistemov kot sta daljinsko samodejno parkiranje “Remote Parking Pilot” in “Car-to-X” komunikacija, s katero vozilo izmenjuje informacije z drugimi soudeleženci v prometu in ustrezno opremljeno infrastrukturo. Tako novi E s sprememnjenim, nekoliko zaobljenim izgledom, stopa korak dlje - korak proti avtonomni vožnji.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kakšna je torej bila prodaja? Leto 2015 je bilo najuspešnejše do sedaj, prodaja pa se je od leta 2014 povečala za kar trinajst odstotkov. Če si na vrhu pa je seveda težko ohranjati prednost pred večino – rešitev je kontantno pedstavljanje novosti in povsem novih različic in modelov. Tako se je “rodila” tudi nova veja Razreda C, skupaj pa model pozna že dvanajst različic. Pod sojem žarometov sta se tokrat znašla Kabriolet Razreda C in zmogljivejša različica z nekoliko lahkotnejšim AMG prizvokom – C43 Kabriolet. Ob otvoritvi Kabrioleta pa se je na odru vozilom pridružila še slavna švedska pea Zara Larsson, je morda tudi njen sanjski avto kakšen Mercedesov Kabriolet?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

C43 pravite? Prav ste prebrali, Mercedes-AMG je za svoje kupce pripravil nekakšno športno igračo. 3.0-litrski V6 Bi-Turbo AMG C43 Kabrioleta naj bi ponujal vse, kar si želi kupec ob misli na svoj sanjski avtomobil – to je bila tudi tema predstavitve z naslovom “Dream Cars“. 367 konjskih moči in 520 Nm navora, ki kompaktnemu lepotcu omogoča 4,8 sekunde do stotice, se zares sliši precej sanjsko, kajne? V Ženevi predstavljen – v oči padajoči rdeči, z diamantnim vzorcem sprednje maske in mehko zložljivo streho, ki se namesti v le dvajsetih sekundah – ponuja marsikatero podrobnost, zaradi katere postane še bolj privlačen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seveda ne smemo pozabiti tudi na oba Roadsterja SL in mlajšega brata, ki je iz SLK spremenil zadnjo črko imena in se sedaj v prenovljeni podobi imenuje SLC. Poudarek na SL-u je bil predvsem zaradi posebne serije, imenovane 417 Mille Miglia, na voljo za SL 400 in SL 500. Ime seveda izvira iz dirkalnih vrst, SL pa bo na voljo v omejeni seriji 500 enot.

Prvič je bil Evropi prikazan tudi AMG S 63 4Matic Kabriolet “Edition 130″. Tako kot mu ime narekuje, je S Kabriolet ustvarjen kot poklon 130-ti obletnici, odkar sta Karl Benz in Gottlieb Daimler v letu 1886 ustvarila podjetje, brez katerega si dandanes težko predstavljamo avtomobilizem. Da se vse številke lično skladajo, bo “Edition 130″ na voljo v 130-tih enotah, pod pokrovom srebrne puščice pa se skriva 5.5 litrski V8-biturbo s 585 konjskimi močmi in kar 900 Nm maksimalnega navora, katerega prenos poteka preko 4MATIC štirikolesnega pogona, zaradi katerega do stotice potrebuje pičle 3,9 sekunde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zadnji, največji in nekoliko manj športen pa je novinec Mercedes-Benz Razreda V z imenom Exclusive. Kaj je na njem torej tako ekskluzivnega? Različica Exclusive ponuja povsem drugačen pogled predvsem v notranjost vozila. Človek kar pozabi, da dejansko sedi v kombiju, saj so brušen aluminij, velika centralna konzola, ogrevana držala za pijačo in vgrajen hladilnik, praviloma lastnosti kakšne luksuzne limuzine in ne ogromnega prevoznega sredstva – ki s takšnimi podrobnostmi postane več kot le to…, da seveda ne omenjam 16 zvočnikov Burmester ozvočenja. Vse predstavljene modele in še katerega več, si oglejte v spodnji galeriji.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
инстафорекс украина

www.progressive.ua