Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Renault / Ženeva: Nova, lepa in prostorna Renaulta
geneve_motor_show_2016_avtoblog_renault (36)

Ženeva: Nova, lepa in prostorna Renaulta


Najnovejši modeli francoskega podjetja Renault zadnje čase resnično presenečajo. Megane in Scenic sta postala preprosto lepa avtomobila, kar bo najverjetneje moč opaziti tudi pri prodajnih številkah podjetja.

Megane Grandtour

Kot manjši kombilimuzinski Megane tudi karavanska različica uporablja identične poteze, ki se le nekoliko drugače zaključijo ob izteku vozila, kar je tipično za karavane zaradi dvignjenega prtljažnega prostora. Sprednje LED dnevne luči so v obliki črke C in so zelo opazen predel vozila, ki nase vabi poglede. Zadek je kot rečeno karavansko spremenjen, še vedno pa je ohranil dolge, čez celo širino avtomobila razpotegnjene, zadnje luči.

Kot eden širših Renaultovih modelov je zunanji izgled bolj atletski, v notranjosti pa je predvsem na zadnji sedežni vrsti več prostora za potnike. V potniški kabini je kot v kombilimuzini tudi tu na voljo 8,7-palčni, na dotik občutljiv, pokončno postavljen informacijsko-zabavni sistem, z doplačilom pa lahko dobite tudi t.i. Head-up display.

geneve_motor_show_2016_avtoblog_renault (4)

Motorji se prav tako zgledujejo po manjšem Meganu; 1,2- in 1,6-litrski turbobencinski motor ter 1,5- in 1,6-litrski turbodizelski motor. V letu 2017 bo na voljo tudi 1,5-litrski dizelski hibrid z izpusti manj kot 80 g/km.

Najvišje uvrščeni Megan z oznako GT je prejel 205 konjski bencinski in 165 konjski dizelski motor, ki za prenos moči uporabljata dvosklopčni samodejni menjalnik,  s tršim podvozjem pa imata tako še večjo okretnost. Prav tako je Megane Grandtour prvi karavan, ki uporablja sistem štirikolesnega krmiljenja, ki ga pri Renaultu imenujejo 4CONTROL.

Scenic

Nov, povsem sveže oblikovan kompaktni enoprostorec je presenetil s svojim privlačnim izgledom. Za razliko od predhodnika je nekoliko bolj odmaknjen od tal, zadek pa je hitreje spuščajoč. Kot ostali novinci družine Renault tudi Scenic uporablja nove dnevne LED luči v obliki črke C. Motorji so sposojeni iz kompaktnejših modelov in premorejo….konjskih moči, ki omogočajo poskočnost francoskemu enoprostorcu. Od manjših sorodnikov je podedoval tudi 6-stopenjski ročni in dvosklopčni samodejni menjalnik.

geneve_motor_show_2016_avtoblog_renault (44)

Kot novost, ki jo uvaja Renault, je vredno omeniti izbiranje bolj kvalitetnih materialov znotraj potniške kabine, ki obdajajo pokončno postavljen zaslon na dotik.

Sicer pa novinec sedi na platformi CMF, na kateri so že grajeni Megane, Kadjar in celo Nissan Qashqai.

Novi Scenic je prejel šest dizelskih in dva bencinska pogonska sklopa:

  • motor Energy dCi 95 s šestopenjskim ročnim menjalnikom,
  • motor Energy dCi 110 s šestopenjskim ročnim menjalnikom,
  • motor Energy dCi 110 Hybrid Assist s šestopenjskim ročnim menjalnikom,
  • motor Energy dCi 110 z EDC (Efficient Dual Clutch) sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom,
  • motor Energy dCi 130 s šestopenjskim ročnim menjalnikom,
  • motor Energy dCi 160 z EDC (Efficient Dual Clutch) s šestopenjskim samodejnim menjalnikom in
  • motor Energy TCe 115 s šestopenjskim ročnim menjalnikom.
Fotograf: Jan
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
profvest.com

http://www.progressive.ua

https://nissan-ask.com.ua/