Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Suzuki / Ženeva: Novi težko pričakovan Suzukijev malček SWIFT
Avtoblog-suzuki-swift2017 (31)

Ženeva: Novi težko pričakovan Suzukijev malček SWIFT


Pri Suzukiju, so letošnji ženevski avto salon izbrali za razkritje nove različice njihovega najpopularnejšega modela – Swifta.

Novi Suzuki Swift 2017, je Suzukijev najbolj prodajani model, ki je bil po celem svetu znan po svoji dobri vozni dinamiki in poskočnih motorjih, ki so bili tudi bolj varčne narave. Vse lastnosti so bile najbolj izrazite v 1.6 litrskem Sportu, ki je svoje mesto našel v srcih mnogih avtomobilističnih novinarjev, kateri so ga mnogokrat umestili na lestvice najboljših “hot ali warm hatchev”. Prav te lastnosti, naj bi bile pri novem Swiftu še bolj izrazite, po suzukijevih besedah pa pooseblja avtomobilski napredek in dviga voznikovo izkušnjo na novo raven.

Avtoblog-suzuki-swift2017 (22)

Novi Swift 2017, je dobil veliko lepotnih popraov. Prednji konec je popolnoma drugačen z novo heksagonalno rešetko in drugačnimi odbijači. Tudi zadek je  drugačen, z drugačnimi zadnjimi lučmi in novo oblikovanim zadnjim odbijačem. Pri Suzukiju so se odločili za projektorske žarnice skupaj s LED DRL tehnologijo in modernim dizajnom, kar je zelo dobrodošla sprememba. Če ga pogledamo s profila, izgleda zelo podobno trenutnemu modelu, največja sprememba, ki jo opazimo je premestitev zadnje kljuke iz vrat na C stebriček. Spremembe pri Swiftu, zajemajo tudi šasijo, ki je po novem bolj toga in še lažja od predhodnika. Na podlagi tega, naj bi novi model izgubil 120 kilogramov v primerjavi s predhodnikom kar pa pomeni še boljše zmogljivosti in večjo ekonomičnost skupaj z boljšo vodljivostjo. Platforma na kateri je zgrajen 2017 Swift je enaka tisti, na kateri je zgrajen Baleno.

Avtoblog-suzuki-swift2017 (25)

Notranjost je dobila popolnoma nov izgled, ki po novem izgleda dosti športno in modernejše od predhodnika. Armaturna plošča dobi drugačno postavitev, z novim ‘infotainment’ sistem z zaslonom na dotik, ki naj bi podpiral tudi Applov CarPlay in Android Auto, drugačnimi merilniki in športnim, spodaj prisekanim, volanom. Motorna izbira večinoma ostaja enaka, saj bosta še vedno na voljo 1.2 litrski bencinski in 1.3 litrski dizelski motor, katera pa bosta verjetno izpopolnjena, za večjo moč in manjšo porabo. Novi Swift se ponaša tudi z boljšo izrabo prostora. Položaj sedežev je spuščen rahlo nižje, zato imajo potniki na voljo več prostora za glave. Na zadnjih sedežih je za potnike 23 mm več prostora, v prtljažniku pa nudi 265 litrov prtljažnega prostora, kar je 54 litrov oziroma dobrih 25% več v primerjavi s trenutnim swiftom.

 

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://medicaments-24.com

https://topobzor.info

Предлагаем купить детскую одежду Sweet & Soft по вашему желанию, недорого.