Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Opel / Ženeva: Opel – od športnega koncepta do velikega SUV-a
geneve_motor_show_2016_avtoblog_opel (31)

Ženeva: Opel – od športnega koncepta do velikega SUV-a


Opel je letos v Ženevo pripeljal dva zelo različna avtomobila, ki ju na prvi pogled druži le okrogel logotip na maski spredaj. Športni koncept modela GT deluje zelo futuristično, medtem ko je Mokka X bolj prizemljena in pripravljena na “boj” s konkurenčnimi SUV-i.

Opel GT Concept

Opel GT se zgleduje po športnem dvosedu iz leta 2007 in po klasiki iz sedemdesetih prejšnjega stoletja. Sedaj se je podjetje Opel odločilo ponoviti uspešno zgodovino in pripravilo koncept, ki ju bo lahko v kratkem nadomestil. Izgled koncepta je veliko bolj vznemirljiv, kot je trenutna Oplova oblikovalska filozofija. In kot vedno tudi tokrat ne bomo presenečeni, če serijski avtomobil ne bo tako futurističnih linij.

geneve_motor_show_2016_avtoblog_opel (29)

 

Velika vrata z vgrajenimi stranskimi stekli so glavna novost novega GT Concepta. Vstop v kabino je omogočen s pritiskom na gumb, občutljiv na dotik, ki se skriva v rdeči zgornji liniji in sproži postopek odpiranja električnih vrat. Naslednja novost sta dva monitorja, ki nadomeščata zunanja ogledala in preko kamer omogočata dobro preglednost nazaj.

Namesto velikih in močnih motorjev je Opel izbral 1,0-litrski, trivaljni turbo motor, ki ga sicer uporabljajo modeli Adam, Corsa in Astra, in razvije 143 KM in 205 Nm navora. Moč se prenaša na zadnja kolesa in poskrbi, da manj kot 1000 kilogramov težak dvosed do stotice dospe v manj kot 8 sekundah ter doseže najvišjo hitrost 215 km/h.

Opel Mokka X

Po prodanih več kot 500.000 enotah modela Mokka je Opel tokrat predstavil osveženo različico. Kompakten SUV je pridobil na še bolj privlačnem izgledu, z oznako X v imenu pa poudarja svojo bolj advanturistično plat, ki jo premore poleg mestne vožnje. Na novo oblikovana sprednja maska spominja na obliko starih letal, avtomobil pa je deležen manjše uporabe plastičnih elementov in novih LED dnevnih luči. S širšim in bolj mišičastim izgledom deluje še bolj prepričljivo kot doslej.

geneve_motor_show_2016_avtoblog_opel (1)

V notranjosti ima Mokka X nameščeno armaturno ploščo, ki spominja na tisto v novi Astri. Novi 7- ali 8-palčni informacijsko-zabavni sistem uporablja bolj prefinjen dizajn, zmanjšano pa je tudi število gumbov, saj jih nadomešča uporaba zaslona na dotik.

Na voljo sta naslednja motorja: 1,6-litrski dizel s 136 KM in novi 152 konjski 1,4-litrski turbo bencinski motor.

Seveda je, kot se za novodobnega novinca spodobi, opremljen z vsemi potrebnimi varnostnimi in asistenčnimi pomagali, ki preprečujejo nezgode.

Fotograf: Jan
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://medicaments-24.com

https://progressive.ua

http://best-cooler.reviews