Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Opel / Ženeva: Opel s prostorno novo generacijo Insignie
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ženeva: Opel s prostorno novo generacijo Insignie


Pri Oplu so na tokratnem Ženevskem avto salonu predstavili novo Insigno Grand Sport in karavansko različico, imenovano Grand Sport Tourer. Opel novo Insignijo pošilja kot odgovor na prodajno uspešno Škodo Superb.

Pet vratna različica bo imela kar 92 milimetrov daljšo medosno razdaljo in krajše previse, kar pomeni da v dolžino ni nič zrasla. Strešna linija je nižja, s čimer pri Oplu ciljajo na eleganten izgled coupeja. Nižja strešna linija naredi optično širši avtomobil, kar ga naredi tudi, vsaj na izgled, bolj agresivnega. Podaljšanje medosne razdalje je namenjeno predvsem prostoru na zadnji klopi, kateri naj bi bil na ravni Škodinega Superba. Zaradi uporabe lažjih materialov je nova Insignia tudi 175 kilogramov lažja od predhodnice, kar zagotovo poskrbi za boljše zmogljivosti in manjšo porabo goriva. Motorna paleta obsega mešanico 1.5 in 2.0 litrskih turbobencinskih agregatov in 1.6 in 2.0 litrskih turbodizlov. Osnovo bo predstavljal 1.5 litrski bencinski motor z 140 oziroma 165 konjskimi močmi, spojen s šest stopenjskim ročnim menjalnikom. Druga bencinska izbira pa je najmočnejši 260 konjski 2.0 litrski turbo bencinski agregat, ki pa bo moč na vsa štiri kolesa prenašal preko osemstopenjskega avtomatskega menjalnika. Tistim, ki bolje diši plinsko olje, bo na voljo 1.6 litrski turbodizel z 110 oziroma 135 konjskimi močmi za zahtevnejše pa bo na voljo še dvolitrski turbodizelski štirivaljnik. Zgoraj omenjeni štirikolesni pogon bo imel možnost prerazporejanja navora (torque vectoring) s podobnim sistemom kot ga uporablja Ford Focus RS.

Ker hočejo pri Oplu zadostiti, tudi čedalje večjim povpraševanjem po karavanih v Evropi, so zato skupaj z limuzinsko različico predstavili tudi novo Insignio Sport Tourer. Karavani ponujajo v notranjosti več prostora, večji prtljažnik z nižjim nakladalnim robom in večjo praktičnost nasploh, kar je glavni razlog za čedalje večje povpraševanje. So tudi vse bolj atraktivni napram njihovim predhodnikom, ki so bili bolj ‘škatlaste’ oblike in v nekaterih primerih izgledajo celo bolje kot njihovi limuzinski bratje.

Nova Insignia Grand Sport Tourer bo zamenjala obstoječo, ki je osvojila nagrado Evropskega avta leta 2009. Ponašala se bo z uveljavljenim Oplovim oblikovalskim jezikom z izboljšano prostornostjo za sedišča potnikov in večjim prtljažnikom. Karavanska različica Insignije je daljša od predhodnice in ima 10 centimetrov daljše dno prtljažnika, kar ji omogoča 100 litrov večji prtljažnik, skupno pa največ 1,640 litrov. Za primerjavo limuzinska različica Insignie ponuja 490 litrski prtljažnik z dvignjenimi sedeži oziroma 1450 litrskega ko so te spuščeni.

Ravno tako kot limuzinska različica, je tudi karavanska zaradi uporabe novih, lažjih materialov izgubila kar nekaj kilogramov. V tem primeru je lažja za kar 200 kilogramov.

Fotograf: Jan Gregorin
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://best-cooler.reviews/

заказать раскрутку сайта в google

http://progressive.ua