Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Seat / Ženeva: SEAT predstavil novo španko – Ibizo!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ženeva: SEAT predstavil novo španko – Ibizo!


Španska znamka nam je na tokratnem Ženevskem salonu predstavila novo Seat Ibizo, za katero Seat pravi, da je najboljša doslej.

Seat Ibiza je eden od glavnih modelov te znamke in poleg Leona in sedaj še terensko naravnane Atece predstavlja tretji steber znamke. Seat obljublja, da bo v svojem razredu prepričala z značilnim Seatovim oblikovanjem, izboljšano varnostjo, udobjem in prostornostjo. Prva izmed svojih bratov(Polo, Fabia, A1) sloni na popolnoma novi platformi imenovani MQB A0. Platforma novi generaciji Ibize omogoča večjo prostornost zaradi daljše medosne razdalje za 95 milimetrov. Kljub temu da je nova Ibiza 87 milimetrov širša in 2 milimetra krajša od predhodnice ima za 20% povečan prtljažni prostor na 355 litrov, kar je največ v tem razredu. Poleg tega, da nova platforma omogoča za 30 odstotkov povečano torzijsko togostjo, boljšo zvočno izolacijo pa predstavlja tudi popolnoma nove agregate. Iz bencinske palete bo na voljo 1.0 trivaljnik s 70 al 85 kilovati in pa 1,5-litrski turbo agregat s 110 kilovati. Med dizli bo na voljo 1,6 TDI z različnimi močmi, vse od 59 do 85 kilovatov.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Serijsko bo za manj zmogljive motorje namenjen pet stopenjski menjalnik, pri zmogljivejših pa boste lahko izbirali med šest stopenjskim ročnim ali dvosklopčnim samodejnem 7 stopenjskem DSG menjalniku. Na voljo bodo štirje paketi imenovani Reference, Style, FR ter Xcellence. Medtem ko je FR namenjem bolj dinamičnim voznikom, je Xcellence paket z največ udobja in ogromno najnovejših tehnologij. Na voljo bodo tudi številni asistenčnimi sistemi kot je sistem za samodeno zaviranje v sili, sistem za prepoznavanje trka s pešcem in radarski tempomat.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
Кроссовый велосипед

https://proffitness.com.ua

www.agroxy.com