Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Land Rover / Ženeva: Svetovna premiera novega Range Rover Velar
AVTOBLOG - Land Rover-Range Rover - Press conference Geneva motor show 2017 (8)

Ženeva: Svetovna premiera novega Range Rover Velar


Land Rover, je v Ženevi predstavil novega Range Roverja Velar-ja, za nas pa so imeli tudi manjše presenečenje.

Land Rover izdeluje le neverjetna, tehnološko dovršena vozila, ki vso to tehnologijo zaključuje z najboljšim britanskim dizajnom. Vsak naš avtomobil je sam po sebi inovacija.” S temi besedami so pri Land Roverju predstavili novega Range Rover Velarja.

Četrti model v Range Roverjevem porfelju se vmesti med manjšega Evoque-a in večjega Range Rover Sporta. Dolg je 4803mm kar je le 5 centimetrov manj od večjega brata, najopaznejša razlika pa je višina strehe. Ta je na najvišjem delu le pol centimetra višja od manjšega Evoquea in po obliki bolj spominja na vse bolj priljubljene križance med SUVi in coupeji, zato lahko skoraj rečemo, da je Velar v osnovi Range Rover coupe. Ponujal bo matrične laserske žaromete, za dodatno prezenco pa bodo poskrbela kar 22 palčna platišča.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V kabini opazimo najnovejši Land Roverjev oblikovalski jezik, skupaj z nekaj tehnologijami, ki so nove za Range Rover. Največ pozornosti gre trem ekranom, od katerih je eden 12,3 palčni TFT “virtual cockpit” zaslon, ki ga poznamo že iz Range Roverja in Range Rover Sporta, nov pa je centralni zaslon, ki se prižge in zasuka proti vozniku ob prižigu avtomobila. Vozniški položaj ni tako visok kot pri večjih bratih kar je znak, da so morali tla avtomobila pomakniti nižje, da so ohranili prostor za glave tudi v zadnji vrsti, zaradi spuščajoče se linije. Tudi prtljažnik je spodobne oblike in velikosti (632 litrov s sedeži na mestu in 1731 litrov s podrtimi sedeži), odpre pa se v enem kosu, tako kot pri navadnem enoprostorcu  in ne deljivo kot pri Range Roverju. Odpremo ga lahko tudi z  mahanjem noge pod zadnjim odbijačem.

Že takoj ob predstavitvi ima Velar precej široko motorno paleto. Najosnovnejši bo dizelski štirivaljnik s 180 konjskimi močmi in 430Nm navora, kar bo dovolj za pospešek do stotice v 8,4 sekunde, isti motor pa bo na voljo tudi v močnejši različici, kjer pa se številke dvignejo na 240 konjskih moči in 500Nm navora. Najmočnejši dizel pa bo V6 s 300 konjskimi močmi in 700Nm navora, kar pa bo zadostovalo za pospešek do stotice v le 6,1s. Za tiste, ki vam bolj diši bencin, pa bodo ravno tako na voljo 3 različice. Osnova je štirivaljnik s 250 oziroma 300 konjskimi močmi, vrh pa bo predstavljal 3.0 litrski V6 motor s kompresorjem, ki pa bo proizvedel 380 konjskih moči in 450Nm navora.

Vsi Velarji bodo gnani na vsa štiri kolesa skozi 8 stopenjski samodejni menjalnik. Obe različici s šestimi valji bodo dobili zračno vzmetenje, katero pa bo na voljo kot dodatek tudi na štirivaljnikih. Pri Land Roverju pravijo, da bo Velar bolj zmogljiv na terenu od vseh tekmecev saj ima vsak Land Rover to že v krvi. Pristopni kot bo znašal do 28,89 stopinj, medtem ko bo maksimalna globina brodenja z zračnim vzmetenjem v najvišjem položaju impresivnih 650mm. Ravno tako pravijo, da bo zelo uporabno vlečno vozilo z maksimalno težo prikolice 2500kg in njihovim najnovejšim sistemom za vleko prikolice, ki bo pomagal tudi pri vzvratnih manevrih in parkiranju priklopnika.

AVTOBLOG - Land Rover - Discovery - Project Hero - GIMS (4)

Land Rover je, kot znamka z zelo veliko stopnjo vpletenosti pri reševanju in humanitarnih akcijah, to priložnost izkoristil tudi za predstavitev ‘Project Hero’. Ta je ustvarjen za pomoč pri reševanju, saj v sebi skriva dron za pregled terena in vse podporne sisteme. To lahko reševalcem zelo pomaga pri iskanju pogrešanih oseb, saj lahko tako pregledajo dosti več terena v zelo kratkem času. Ima tudi infrardečo kamero, torej lahko dron išče ljudi tudi v temi. Nadgradnja je narejena na osnovi Discovery-a in tako omogoča tudi terenske zmogljivosti, ki jo taka služba zahteva.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
http://220km.com.ua

Наша организация предлагает толстовка купить по вашему желанию, недорого.
http://yarema.ua/curtaine/gotovye-lambrekeny