Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Ženeva: Vrača se Porsche 718, prihaja močnejši 911!
geneve_motor_show_2016_avtoblog_porsche (41)

Ženeva: Vrača se Porsche 718, prihaja močnejši 911!


Porsche je med svoje modele vrnil model z oznako 718, prihaja pa tudi nova različica modela 911!

Kot je Porsche napovedoval že proti koncu lanskega leta, je novi Boxster prejel oznako 718, kar preprosto pomeni, da je zavrgel čudovito uigrani vrstni šestvaljni motor in ga zamenjal za dva različna turbo vrstna štirivaljna “mlinčka”. Oznaka 718 sicer prihaja iz Porschevega dirkalnika s sredinsko nameščenim motorjem, ki je v 50. in 60. letih prejšnjega stoletja dosegel številne zmage. S ponosom ob misli na veteranski dirkalnik bosta tudi Boxster in Cayman nosila oznako 718.

718 Boxster

Največja sprememba pri novem Boxsterju je prav tisto, kar se skriva pod pokrovom motorja. Dva različna turbo vrstna štirivaljnika sta nadomestila stari vrstni šestvaljnik, prispevata pa k še večji izhodni moči. V osnovnem 718 Boxster je s turbinami podprt, 2,0-litrski štirivaljnik, ki razvije poskočnih 300 KM in 380 Nm navora.

geneve_motor_show_2016_avtoblog_porsche (5)

Močnejša različica 718 Boxster S z večjim, 2,5-litrskim turbo vrstnim štirivaljnikom, pa premore 350 konjskih moči in 419 Nm navora. Za nemoten prenos moči na zadnji kolesni par bo še naprej skrbel standardni 6-stopenjski ročni menjalnik ali 7-stopenjski dvosklopčni PDK. Kljub povečanju izhodne moči se Porsche rad pohvali, da so novi vrstni štirivaljni motorji do kar 14 odstotkov bolj varčni kot motorji, ki jih bodo nadomestili. Čas do stotice je pri najhitrejši izvedenki 4,0 sekunde.

V notranjosti avtomobila se nahaja nov izgled armaturne plošče, kjer je prisotna najnovejša različica Porschevega informacijsko-zabavnega sistema s standardnim zaslonom na dotik in novim upravljalnikom sistema, pri čemer navigacija ostaja del dodatne opreme. Zunanji izgled se pri novincu ni kaj dosti spremenil; prejel je večje reže za dotok zraka na sprednji maski ter na boku, spremenjene stranske pragove in zadnji spojler, ki poudari širino avtomobila. Nove, prosojne LED luči na zadku uporabljajo tudi štiritočkovne zavorne luči.

geneve_motor_show_2016_avtoblog_porsche (30)

Vsak kupec si lahko avtomobil dodatno opremi z aktivnim vzmetenjem, ki vozilo v primerjavi s standardnim modelom dodatno zniža za vsega skupaj 10 mm oz. 20 mm ob izbiri športnega vzmetenja.

Prodaja novinca bo v Evropi stekla 30. aprila. Cena modela 718 Boxster se bo v Nemčiji pričela pri 53.646 €, modela 718 Boxster S pa pri 66.141 . V Sloveniji bo ob vseh dajatvah cena še nekoliko višja.

911 R

Izdelano bo le majhno število omenjenih modelov, Porsche pa je poskrbel, da so podatki ostali skrivnost vse do uradne predstavitve. Osnovan je na modelu GT3, za razliko od slednjega pa ni opremljen z velikim spojlerjem in ima nameščene ožje pnevmatike. Njegova največja posebnost je menjalnik, ki je serijsko na voljo v ročni izvedenki, kot je to podjetje že naredilo v modelu Cayman GT4. Za risanje nasmeškov na usta bo zadolžen 500 konjski, 4,0-litrski atmosferski šestvaljnik s 460 Nm navora iz modela GT3 RS.

geneve_motor_show_2016_avtoblog_porsche (15)

Za bolj uživaško vožnjo skozi zavoje je novi 911 R deležen Porschevega sistema, kjer zavijajo vsa štiri kolesa. Sam avtomobil tehta relativno nizkih 1370 kilogramov, kar mu omogoči pospešek do stotice v 3,8 sekunde. Najvišja hitrost, ki jo športnik doseže je 323 km/h.

Novi 911 R je izdelan z namenom proslavitve 50. obletnice originalnega modela 911 R. Model bo naprodaj v zelo omejeni izdaji, vsi modeli pa so seveda že v naprej prodani.

Fotograf: Jan
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://progressive.ua