Prikaži kategorije
Domov / Novice / Znamka izgine, garancija pa še velja?
Servis

Znamka izgine, garancija pa še velja?


Predstavniki tolažijo, vendar je težava bolj resna, kot si mislimo. Še posebej, če podjetje zapre svoja vrata in preneha s proizvodnjo rezervnih delov.

Chevrolet je eden izmed takih nedavnih primerov, saj so se pri General Motors odločili prenehati s prodajo v zahodni in srednji Evropi. Tako so tudi pri nas kupci novih vozil ostali brez uradnih Chevrolet servisov ter prodajnih mest, vendar je podjetje General Motors tudi lastnik Nemškega Opla, kjer lahko zdaj servisirajo tudi vozila Chevrolet in rezervni deli še obstajajo ter se izdelujejo. V Sloveniji bodo rezervni deli na voljo še vsaj 10 let, vsaj tako so zapisali na uradni spletni strani. Prav tako velja še garancijski list ter servisni načrt:  “Vsaka izrecna pisna garancija ali servisni načrt za Chevroletova vozila bo ostal nespremenjen in bo v celoti spoštovan v skladu s pogodbenimi določili.”,  je zapisano.

SErvis1

Večji problem pa so podjetja, kot je Saab, saj od leta 2014 ne izdelujejo več rezervnih delov, potem, ko je podjetje prišlo v last NEVS (National Electric Vehicle Sweden) ter še dveh kitajskih podjetij. KMAG d.d. je uradno podjetje, kjer lahko slovenski lastniki Saabov prijavijo svoje vozilo na servis. Nahajata se v Ljubljani in Mariboru ter sta del poslovalnic KIA. Ob nakupu vozila Saab so lastniki prejeli tudi dvoletno garancijo, ki se izteče po dveh letih od nakupa, kar pomeni letos za vozila iz zadnje serije. A kaj to pomeni za prihodnost lastnikov Saab vozil ?

Saab1

Nič dobrega, saj uradne slovenske spletne strani ni več, mednarodna je prenovljena ter ne nudi koristnih informacij, obstaja pa Saab original spletna stran z rezervnimi deli, kjer lahko izberete svojo lokacijo, a Slovenije ni med svetovnimi državami. Na seznamu pa so tri naše sosede, Italija, Avstrija in Madžarska, kjer so tudi uradne lokacije servisnih točk oziroma možnost nakupa rezervnih delov. Tako da, kot večina mladih, po rešitev v tujino!

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
куда вложить деньги 2015

https://pillsbank.net

http://steroid-pharm.com